Vores forhold fungerer ikke

  • Post author:
  • Post category:Brevkasse
  • Reading time:5 mins read

Kære Marie
Vores parforhold fungerer ikke. Min mand og jeg har gennem længere tid haft et dårligt forhold. Det har fra min side resulteret i en alvorlig økonomisk situation (jeg har lånt dyrt og dårligt), men det styres pt af en økonomisk rådgiver. Min mand har gennem flere år været syg fra job pga depression og hovedpine. Han har aldrig været tilfreds i de jobs han har haft. I gennem de senere sår har han ændret personlighed og de skrifter tid mellem negativitet og overstadighed. Han husker også dårligt. Nu vil han skilles fordi han ønsker at være alene, hvilket er den eneste forklaring har har givet mig. Det skal nævnes, at jeg har været ulykkelig og meget ensom, siden jeg mistede min mor i 2013 (jeg har gjort forsøgt til selvmord, men det har kun været et råb om hjælp, og det fik jeg ikke, bliv kun mødt med negativitet) Jeg elsker min mand men han er ikke længere den person han var, og vi kan ikke kommunikere. Men det bekymrer mig at han kalder alting for lort og ikke gider andre mennesker. Håber du kan hjælpe.
Dbh, mig

Kære dig
Tak for dit brev, som jeg har læst igennem et par gange. Jeg vil meget gerne hjælpe jer, så der kan falde lidt ro på jeres situation – men jeg er ikke sikker på, at være den rette til jeres udfordringer, da jeg ikke er klinisk uddannet. Jeg er terapeutisk uddannet, og mine sessioner foregår udelukkende ved samtaleterapi og kognitiv tilgang. Kognitiv tilgang betyder, at vi arbejder med tankegange og ændring af de tankegange der spænder ben. For at kunne arbejde kognitivt, kræver det at der ikke er nogen klinisk ubalance. En depression er en klinisk ubalance, og reelt en sygdom, og dermed ikke noget vi kan tale os ud af. Ligesom man ikke kan tale sig ud af et brækket ben. Så rette behandler til rette klient, er klart det der giver det bedste resultat.

MEN jeg vil gerne give jer et par råd, og så kan I bruge dem hvis I føler de er relevante for jer. Det bedste du kan gøre er, at prøve at trække vejret dybt ned til navlen og arbejde på at lade lidt ro falde over dine tanker. Prøv at mærk efter hvad du føler, og hvad du har brug for. Har du brug for at få bearbejdet tabet af din mor, så må fokus være på det. At miste en forældre er ubeskriveligt – jeg ved det, for jeg har selv prøvet det – men det er muligt at komme igennem sorgen og finde en ny måde at leve på. Også selvom man savner og skal leve med en smerte. Det kan godt lade sig gøre – men det er svært, og det kræver nogle dybe vejrtrækninger og en del samtaleterapi. Plus, du skal lære at tillade dig selv, at være glad – også selvom du har mistet. 
Det at du har lånt dyrt og dårligt er et tydeligt tegn på, at du prøver at lappe på noget smerte. Jeg lover dig, at når der kommer bedre styr på dine følelser og mere ro på dit forhold, om du så skal skilles eller om I bliver sammen, så er ro og harmoni et mål for dig. Det vil hjælpe, også på økonomien.
Jeg er ked af, at jeg ikke kan fortælle dig hemmeligheden til at du får det godt igen, men jeg kender den ikke. Mit bedste råd til dig er at søge din læge om hjælp til afklaring, så du ikke er i tvivl om hvor du står i livet. Lav noget der gør dig rolig. Hvad kan du godt lide? Kan du lide at gå en tur og kigge på naturen, så gør endelig det – det er vanvittigt sundt for sjælen. Dyrk gerne lidt motion, drik vand og spis sundt. Så gør du i hvert fald hvad du kan for din krop – og den går jo hånd i hånd med din psyke. Så jo sundere du lever rent fysisk, jo bedre mulighed har du for, at få styr på resten også. Så jeg råder dig til at ringe til din læge – og så ud og gå nogle gode ture. Nyd at der er fuglekvidder i luften for tiden og nyd den spæde forårssol der titter lidt frem når vi er heldige.
Kærlig hilsen
Marie ♥