Sexlivet

I en parterapi, er det helt naturligt også at tale om sexlivet. Vi finder hurtigt ud af hvor meget tid vi skal bruge på det – og jeg graver som regel ikke mere, end nødvendigt. Ofte når et par kommer i terapi, er der dog desværre også kommet knas i sexlivet. Jeg oplever, at flere af mine klienter er frustrerede og bange for konsekvenserne, ved et svækket sexliv. Følelsen omkring emnet er individuel – og vil hos mig altid blive mødt med respekt.

Det er ofte når sex-lampen blinker rødt, at vi bliver bange, for det er typisk sexlivet der gør os til kærester, og ikke bare venner. Venner, der af vores gode hjerte også har skabt en familie. Det er netop sexlivet og det nære i intimiteten der gør hele forskellen! Så når vi opdager at det enten er væk eller på vej væk, begynder lamperne at blinke – og så går vi i terapi. Derfor er emnet ofte en betydelig del af en parterapi-session.

Kunsten er, at finde ud af hvorfor sexlivet halter, og derfra arbejde med årsagen til problemet. Symptomet kan vise sig på mange måder. Eksempelvis manglende lyst – dysfunktion (kroppen agerer anderledes end vi er vant til, og vil ikke det, vi vil) – eller meget andet. Måske årsagen slet ikke relaterer til noget vi forestiller os har indflydelse på vores sexliv, og så er det særligt godt at få den knude lirket op. Der kan være flere årsager til at vi ikke trives med vores sexliv – og da sex er et grundliggende behov for de fleste, så duer det ikke hvis det får lov at halte for længe.