Sexliv, PME – For Tidlig Sædafgang

Forløbet kort fortalt
Efter at min kone og jeg har fået to børn har vi haft svært ved at få vores sexliv i gang igen. Og mit problem med for tidlig sædafgang er blusset op og fylder meget. Da vi oplever, at vi ikke ”orker” sex, da det bare er forbundet med nederlag og tristhed, kontakter jeg Marie for at arbejde med mit problem med for tidlig sædafgang.

Tidligt i forløbet bringer Marie min kone med ind i sessionerne, hvilket viser sig at være helt rigtigt for både mig kone og jeg. Fokus bliver flyttet fra at jeg har et stort problem til at vi skal løse det sammen – og sammen finde hinanden igen i det seksuelle møde.

Et nyt møde mellem min kone og jeg
Marie får ret hurtigt taget presset fra os omkring, at skulle have sex og tilrettelægger et forløb som passer til vores situation og temperament. Vi får øvelser som udbygges langsomt i forløbet – nogle vi skal udføre sammen og nogle vi skal udføre hver især.

I stedet for at fokus rettes mod min hurtige sædafgang, arbejder vi med hele fundamentet i vores møde – både det seksuelle og mødet som to selvstændige voksne. Dette sker både ved kognitivt arbejde, små øvelser, tiltag og ændringer af adfærd i hverdagen og endelig med sensualitetsøvelsen. Sidstnævnte, noget jeg vil fremhæve som særlig positiv og betydningsfuld; en øvelse, hvor vi masserer, berører og/eller kærtegner hinanden alt efter hvor i forløbet vi er.

Helt overordnet sker der det, at både min kone og jeg finder en rigtig dejlig ro og ærlighed i mødet med hinanden. Og sensualitetsøvelsen er vi nærmest blevet afhængige af og laver stadig et år efter vi er startet. Nu er den for os blevet en del af vores sexliv.

Marie som terapeut
For tidlig sædafgang var for mig et meget ømtåleligt emne at fortælle om til en fremmed, og derfor var det utroligt vigtigt at jeg følte tillid, at mine grænser ikke blev overtrådt og at der samtidig var fremdrift i forløbet. Dette er blevet indfriet i forløbet med Marie.

Marie har ved sin person og faglighed evnet at få både min kone og jeg til at åbne op for nogle meget personlige emner, at holde os på sporet samtidig med at hun meget lydhørt har påvirket forløbet i en god retning. Samtidig har hun været medvirkende til at vi har holdt ved selvom det til tider har været hårdt.

Endeligt skal nævnes den meget grundige opfølgning pr. mail som vi fik efter hver session. Noget som vi kan bruge fremadrettet til genopfriskning.

Mit problem med for tidlig sædafgang har jeg døjet med i mere end 20 år og jeg kan ikke sige at problemet er helt væk. Men jeg kan, med stor glæde, sige at jeg er blevet meget klogere på mig selv, har fået meget mere selvtillid i mit sexliv, har fået et mere harmonisk samliv med min kone og at mit problem fylder meget mindre end før.