Marie, tak. Lige hvad vi havde brug for!

Kære Marie

Tak for din som altid gode brush-up !

Selvom jeg må tilstå, at det ind imellem er hårdt for mig med så megen fokus på mig og mit ”lort” (helt rigtigt ord du bruger – for det er lige det, det er) og selvom jeg (når de irrationelle følelser tager over) kan komme til at føle, at jeg ”gør alt forkert” og dermed kan synes, at jeg stilles lidt meget til ansvar for hele vores parforhold (igen irrationelle følelser – jeg ved det) så synes jeg som sagt, at du er den eneste der har formået at stille knivskarpt på mange af de helt essentielle dele af vores parforhold. Især på min baggrund. Og det er jo lige det, vi ønskede os, og det er lige det, vi har brug for!

Jeg har fortsat med lektierne du gav mig, jeg arbejder med tankerne om at føle mig uønsket, og jeg arbejder med det nye lys at se mine udfordringer i. Jeg synes, at jeg kan begynde at mærke små positive forandringer hos mig selv – og håber at dem omkring mig, også mærker det.

Hvis jeg skulle skrive lidt om vores oplevelse med dig, ville det lyde nogenlunde sådan her:

Vi har snakket med Marie både som par og hver for sig. Det føles trygt at snakke med Marie, og ligeså naturligt som at snakke med en god veninde. Det er på ingen måde som at snakke med en psykolog, som i nogle tilfælde kan få en til at føle at der bare bliver arbejdet ud fra lærebøger. Med Marie fører man bare en stille og rolig samtale, og pludselig har hun sporet sig ind på kernen af problemet. Hun får hurtigt sat meget præcise ord på udfordringerne og mulighederne for at arbejde konstruktivt med dem, og hun rammer plet hver gang.

I forhold til de helt personlige problemer jeg tumler med, har hun været god til at forstå dem og sætte ord på dem – og det har jeg ikke oplevet at andre har kunnet. Det er lige det vi ønskede os, og lige det vi havde brug for!