Når dr.dk ønsker at tale aldersforskel

  • Post author:
  • Post category:Klummer
  • Reading time:2 mins read

Aldersforskel i parforholdet

Der ringede en ualmindelig sød og behagelig journalist fra (kan jeg ikke røbe før artiklen er publiceret) der gerne ville tale med mig omkring udfordringer ved stor aldersforskel i parforholdet. Hvilke faktorer spiller ind OG er det overhovedet er muligt at få harmoni, hvis der er mange år imellem parterne?

Er mænd gladere for yngre kvinder end kvinder er for yngre mænd? Og hvorfor er der flere ægteskaber mellem ældre mænd og unge kvinder end omvendt? Hvad er forskellen? Er der nogen forskel? Hvad spiller ind – og hvorfor! Det fik vi en lang god snak om, hvilket også fik mig til at tænke lidt over hvad jeg ser i min parterapi. Der er naturligvis nogle detaljer der skal være på plads, men jeg må sige, at uanset hvordan jeg vender og drejer den, så vurderer jeg ikke at forskel i alder udgør nogen negativ faktor, i forhold til at kunne skabe et lykkeligt liv sammen. Hvis parterne har nogle fælles værdier der er solide nok til at bygge en fremtid på – og, at der er harmoni i forhold til om der allerede er de børn der skal være i familien eller eventuelle ønsker om børn/flere børn, så skal det nok gå. Også selvom det på papiret ser lidt uens ud.

Hjertet vælger, og min filosofi er at vi skal følge vores hjerter. Vælger vores hjerte en der ikke matcher aldersmæssigt, så lad være at kigge på papiret. Kig på værdierne og drømmene, mærk efter i maven og nyd hvis det kan forenes. Jeg vil til enhver tid råde til, at vælge kærligheden ♥