Min kæreste lyver om sin ekskæreste

  • Post author:
  • Post category:Brevkasse
  • Reading time:6 mins read

Hej

Jeg har et problem med at min kæreste er begyndt at lyve og skjule ting for mig.

For ca 1 måned siden så jeg ved et tilfælde, at hun skrev med sin ekskæreste, de udvekslede utallige billeder, via noget som hedder “Snapchat”, og der er der kun mulighed for at se billederne én gang, så hun kunne jo af gode grunde ikke vise mig de billeder hun sendte og modtog. Da jeg konfronterede hende med det, blev hun skuffet over min opførsel, men jeg bad hende pænt om at stoppe med at have kontakt til ham, hun lovede så at stoppe kontakten.

Da der var gået en uge, opdagede jeg det samme igen, både e-mails på facebook og billederne, jeg blev meget sur og ked af det, og sagde igen, at de skulle stoppe kontakten, det lovede hun så igen at gøre.

Jeg blev jo nysgerrig, for fra dag til dag stoppede de bare, jeg kunne mærke hun stadig skjulte noget for mig, så jeg loggede ind på hendes selvbetjening til telefonen, (ved godt det er MEGET over stregen) men der så jeg så, at hun ringede en del til ham, lange samtaler, op til 10 gange dagligt. Jeg blev så frygteligt ked af det, og sagde til hende som det var, at jeg havde tjekket det osv, og sagde så, at hvis jeg opdagede det 1 gang mere, så var det slut mellem os. Nu har hun lovet at stoppe 5-6gange, men jeg tror ikke på, at hun ikke snakker med ham, og har så tjekket igen i aften, og ganske rigtigt, 2 samtaler idag.

Nu er mit spørgsmål så til dig:
Hvad skal jeg gøre? Jeg er meget bange for at være alene i verden, jeg føler ikke jeg kan undvære hende, da hun har hjulpet mig igennem rigtig mange problemer.
Hjælp!

SVAR:
Puha det er en ubehagelig situation du står i… Du har ikke fortalt hvor længe I har været kærester eller hvor gamle I er. Men uanset hvad, så er det er jo desværre sådan, at vi ikke kan styre hvad andre mennesker gør – og selvom vi gerne ville kode din kæreste til at stoppe med at lyve over for dig, så kan vi aldrig sikre os. Den risiko er vi nødt til at løbe når vi indgår i et kæresteforhold. Derfor er tillid så vigtigt!!

Og FY SKAMME at du logger dig ind på hendes profil. Men det sker jo kun fordi du er presset – og fordi du er i den smerte, den angst for hvad der foregår bag din ryg, så syns jeg personligt at du skal tænke over om det er det forhold du ønsker at være i. Du er skubbet derud hvor du er begyndt at snage og åbne din kærestes mobiltelefon… Er det den slags kæreste du ønsker at være. Er du virkelig ham der gør det? Hvis din kærestes hemmeligheder driver dig derud hvor du ikke bryder dig om at være, så er det nu at du skal blive enig med dig selv om præcis hvad du vil være med til.

Du skriver at I har været mange ting igennem sammen, så jeg foreslår at du kan prøve at tale med hende om det – ikke som såret/svigtet kæreste, ikke med løftet pegefinger – men som hendes ven. Prøv at spørge hende om hun kan fortælle dig hvad det er hun søger, hvad det er han giver hende… Måske hun har en ikke-farlig grund til at have kontakt med ham. Og måske denne ikke-farlige grund holder op med at være interessant, hvis den kommer frem i lyset.

Det er ALTID meget mere interessant når vi ikke “må” – og der findes ikke noget der kan få et par tættere sammen, end følelsen af modstand fra omverden. Så hvis du prøver at af-mystificere og acceptere hendes behov for at have kontakt med sin ekskæreste, så kan det være en mulighed for at hendes interesse for ham daler.

En vigtig ting, som i min optik er det aller vigtigste, er at du skal spørge dig selv om du ønsker at have en kæreste du ikke kan stole på? Hvad ønsker du i en kæreste? Hvis dit ønske/krav er at hun skal være dig loyal og trofast, så kan det godt være at du skal overveje jeres forhold. Hvis det, at være kæreste med en der lyver for dig gør dig ulykkelig, så bliver du nødt til at tænke over om I overhovedet skal være kærester.

En anden vigtig ting er din frygt for at være alene. Den frygt syns jeg du skal bruge noget energi på at komme til livs. Måske med hjælp fra en terapeut – det er en grim frygt at bære rundt på! Det er sådan at vi selv reelt bærer 90% af ansvaret for vores egen lykke. Kun 10% kommer udefra. Det er en super vigtig ting at være opmærksom på, for ellers kommer vi til at hænge vores lykke på et andet menneskes skuldre – og det kan nærmest ingen bære! Så den lille detalje er meget vigtig! Hvis du ikke er bange for at være alene, så vil du også lettere kunne sætte dine egne grænser, og på den måde få mod til at vælge til og fra, indtil du møder den helt rigtige kæreste. Hvis den kæreste du har nu ER den helt rigtige for dig, så vil I kunne tale om det, og så skal hun være indstillet på at vise dig at hun prioriterer dig. Kontakten med ekskæresten skal frem i lyset. Måske hun har haft noget sammen med ham, der har skabt et bånd mellem dem – og måske det bånd slet ikke er en trussel for dit og hendes forhold, men bare en del af hendes bagage. Det er løgnen og hemmelighederne omkring det som gør det betændt. Løgnen skal væk, men måske han gerne må være der i et-eller-andet omfang, så længe det er dig hun elsker og han ikke på nogen måde udgør en trussel for jeres kærlighed til hinanden.

Jeg vil give dig et lille mantra, som du skal sige til dig selv mindst 1 gang om dagen de næste 3 måneder. Højt. Ikke tænke, men sige.

“Jeg elsker mig selv, og respekterer mig selv 100%”. Prøv det, det virker <3

Kærlig hilsen
Marie