Min kæreste har været utro…

  • Post author:
  • Post category:Brevkasse
  • Reading time:8 mins read

BREV
Hej Marie
Jeg skriver til dig, fordi jeg har brug for hjælp med, hvad jeg skal gøre.
Min kæreste og jeg har været kærester i snart 2 år. Vi har det godt sammen, når han altså ikke skriver frækt med andre piger, beder om og sender nøgenbilleder til andre og er mig utro..

Det startede ca 3 måneder efter vi blev kærester, at han begyndte at skrive frækt med en anden pige.. Vi fik snakket om det, jeg kunne mærke han blev ked af af det og han LOVEDE mig ALDRIG at gøre det igen! Så jeg tilgav ham og troede på, at det ikke ville ske igen. Men igen, 2-3 måneder efter skrev han frækt med hende igen (den her gang værre), jeg blev utrolig ked af det og skuffet, fordi jeg jo virkelig stolede på, at han ikke ville gøre det igen.. Og han lovede mig IGEN, at han aldrig ville gøre det igen..

Men igen bare en måned efter, da jeg skulle låne hans computer til nogle lektier, åbnede der en skype samtale med en anden pige, som han havde skrevet endnu frækkere med end den anden.. Jeg konfronterede ham med det, og han sagde bare, at det ikke var ham, men en af hans venner, der havde lånt hans computer og telefon til at skrive med hende over flere uger og på alle tidspunkter af døgnet.. Jeg “tilgav” det, men jeg ved inderst inde godt, at det var ham selv.. Det er sket to gange med to forskellige piger, hvor han siger, at det ikke er ham, men en af hans venner.

2 måneder efter det, var han mig utro to gange med hans eks kæreste, og jeg fandt først ud af det 3 måneder efter, da HUN fortalte mig det. Han LOVEDE mig endnu en gang at det var slut med alt det han havde gang i, med at skrive frækt med andre piger og sådan. Men så her for et par dage siden ringede han og græd, og fortalte mig, at han havde bedt om og sendt nøgenbilleder til en anden pige.. Det var første gang, at han SELV fortalte mig det.. Han sagde den her gang, at han vil gøre alt for at vi får det til at fungere igen, om han så skulle lade være med at have en mobil og facebook.. Der har også været et par stykker flere han har skrevet med, så det har virkelig været meget!

Jeg er blevet så ked af det og indelukket. Jeg græder tit når jeg ligger i min seng og skal til at sove, fordi jeg føler jeg ikke er god nok og fordi jeg ikke forstår alt det her.. Jeg har tit spurgt ham, om jeg ikke er god nok, men han siger altid, at jeg er god nok og at han elsker mig himmelhøjt, og at han kun gjorde det fordi vi havde en dårlig periode…. Men så mange dårlige perioder har vi godt nok ikke haft!

Min selvtillid er virkelig røget helt i bund, og jeg går hele tiden og er bange for, om han kan finde på at gøre det igen.. Jeg bliver nervøs og kan ikke sove, når han tager i byen og er fuld..

Jeg er slet ikke glad mere.. Men han forstår det ikke.. Hver gang han har gjort noget dumt, siger han bare, at vi skal starte helt forfra og glemme det.. Men det er jo let for ham at sige, når det er ham der har gjort det… Han aner virkelig ikke, hvor ondt det gør. Men jeg kan jo ikke undvære ham og jeg har ikke lyst til at undvære ham, for selvom han har gjort alt det, så elsker jeg ham jo stadig højere end noget andet..

Men jeg har virkelig brug for nogle gode råd til, hvad jeg skal gøre, for jeg er virkelig på bar bund.
Hilsen mig

SVAR
Kære “dig”
Tusind tak for dit brev. Desværre kan jeg ikke ændre på din kærestes opførsel – men jeg kan starte med at slå fast, at det er ikke dig der ikke er noget værd! Det er ham der søger bekræftelse i alle tænkelige kroge. Hvis han selv syns han var noget værd, så ville han slet ikke have det behov. Det er altid de små hunde der gøer højest. De vil så gerne være store og farlige, og så prøver de at lade som om. Det er lidt det samme med utro mænd… Så lov mig at du glemmer ALT om at det er din skyld, at det er dig der ikke er god nok. For det er du – du er med stor sandsynlighed det bedste der nogensinde er sket ham – men han ved bare slet ikke ikke hvor heldig han er.

Hvorfor kan du ikke undvære ham?
Hvorfor elsker du ham højere end noget andet?
Hvad er det ved ham og jeres forhold du er så glad for, at du holder fast selvom han svigter dig gang på gang?

… Det er nogle vigtige ting som kun du kan svare på – og jeg syns du skal prøve at tænke over det.

Som du skriver er der mange gode ting i jeres forhold og han er sikkert helt fantastisk på rigtig mange områder. Men han har ikke helt forstået hvor ondt det gør på dig at han svigter din tillid, og har sex med andre kvinder. Og hvis ikke du kan stole på ham, så er du tvunget til at overveje om han er en værdig kandidat til at være din kæreste. Du har spurgt mig, og jeg siger nej. Jeg mener du skal væk fra det forhold – det gør dig intet godt. Tværtimod, du mister dig selv og dit selvværd og dit gode humør. I sådanne tilfælde er der kun én ting at gøre, og det er at hjælpe sig selv. Hvis du spiser noget du ikke kan tåle, så stopper du med at spise det – det er lidt det samme her. Vores fysik reagerer bare lidt mere kontant på den slags forgiftninger end vores hjerte gør. Men, du kan ikke tåle hans måde at håndtere jeres forhold på, så derfor er du nødt til at stoppe med at være i det.

Hvis vi vælger at være i et forhold, så skal der aftales nogle retningslinjer for hvad der er tilladt og hvad der ikke er tilladt. Sådan noget som eksempelvis at definere utroskab – hvornår er vi utro, er det ved et kys, ved en sms, ved sex, rent følelsesmæssigt, flirt, etc etc… – og hvordan passer det ind i vores billede af et velfungerende parforhold. De ikke-tilladte ting skal respekteres og de satte regler skal overholdes. Hvis ikke, bliver aftalen brudt og så opløses tilliden, derefter kærligheden og så ender forholdet med at falde fra hinanden. På præcis samme måde som i et venskab eller på en arbejdsplads. Og det kan vi ikke ændre på. Det er et fact – sådan er det bare!

En vigtig ting til dig: At din kæreste er dig utro har INTET med dig at gøre. Det er han kun fordi han er umættelig i sit behov for at blive bekræftet. Den ligger hos ham, og kun hos ham. Ikke hos dig!!

Derfor søde skønne ulykkelige brevskriver, eftersom din kæreste ikke har tænkt sig at stoppe med at være dig utro, bliver du nødt til at gå fra ham – ellers er du også dig selv utro. I hans verden betyder det ingenting med lidt fremmed sex hist og her… Han er et helt andet sted i sit liv. Det betyder ikke at han ikke kan blive en god kæreste, en gang med tiden. Men lige nu virker det på mig som om du ville have det meget sjovere alene, eller måske med en anden kæreste der kan give dig den kærlighed du fortjener.

Alternativt skal I overveje at starte i parterapi, og jeg vil meget gerne tage jer ind. Det kan være vi kan få styr på hans utroskab – eller i hvert fald finde ud af hvorfor han har behovet for det, og måske det kan ændre sig. Det er en mulighed, og I er meget velkomne.

Kærlig hilsen
Marie