Hvorfor er jeg jaloux på hendes fortid?

  • Post author:
  • Post category:Brevkasse
  • Reading time:5 mins read

Kære Marie

Jeg skriver fordi jeg har det lidt skidt med min kærestes fortid.

Mig og min kæreste har været sammen i 7 måneder nu.. Og det har virkelig været fantastiske 7 måneder. Vi elsker hinanden ekstremt højt, og alt spiller bare.
Vi har kendt hinanden i 3 år, og for 7 måneder siden blev vi så kærester. Jeg har ALTID vidst hvad hendes fortid indebar, da vi Jo har været gode venner før i tiden, og snakket om disse ting.
Jeg har det “stramt” over det meget høje antal sex-partnere hun har været sammen med, og især fordi mit eget er så meget mindre.. Desuden har jeg det skidt med hun har haft en 4-kant tidligere.
Vi har snakker meget om det, og jeg har fortalt hende hvordan jeg har med det. Hun siger hun sagtens forstår mig, og at hun fortryder en del af hendes sex-partnere.

Det irriterer mig, at jeg ikke bare kan lade hendes fortid ligge, og at den tit forstyrrer mine tanker. Fordi vi har det rigtig godt sammen, på alle parametre. Men tanken om de mange drenge og 4- kanten er svær at slå ud af hovedet. Det mærkelige er også, at ingen af delene er nyt for mig. Jeg har altid vidst disse ting, fra før vi kom sammen. Men, lige pludselig er de begyndt at nage mig.

Ville ønske jeg kunne lade fortidens spøgelser ligge, og nyde mine dejlige kæreste og den fremtid vi begge ser i hinanden. Hvad gør jeg?

 

Kære dig

Du spørger grundlæggende om, hvorfor din kærestes fortid generer dig nu, når den ikke generede dig, inden I blev kærester. Det gør den fordi, at nu er hun din. Din! Hun har skiftet status fra at være en pige du kendte, respekterede og holdt af som ven, til at til blive en pige du elsker som kæreste. Og der er STOR forskel på hvad vi kan acceptere når det omhandler en ven og når det omhandler en kæreste. Hvis I har talt om det, så brug ikke mere tid på emnet. Mangler du at tale om det, så få det talt igennem. Men så skal der også låg på!

Du har flere venner, sikkert også med forskellige egenskaber. Men en kæreste har man (oftest) kun én af! Og når et forhold skifter status på den måde, altså at hun går fra at være en af vennerne, til at være din udvalgte – din kæreste – så ændrer dit syn sig på hende. Dine krav bliver anderledes. Nu er hun din, og du har ikke lyst til at dele hende med andre.

At du har det sådan fortæller egentlig bare, at du er glad for hende. På en pudsig måde er det bekræftende for jeres forhold, at du føler sådan. Dog er det alligevel ødelæggende. For hun kan ikke gøre det om! Hun har ikke nogen mulighed for at spole tiden tilbage. Hvis hun havde været kæreste med dig dengang, så var det ikke sket. Hun har på daværende tidspunkt ikke haft nogen at stå til regnskab for, og så kan hun jo gøre hvad hun vil.

Det vigtige er, at hvis hun havde syntes, at det var så fantastisk at være fri og uafhængig, så havde hun aldrig sat sig i et fast parforhold med dig. Hun har prøvet en del, men hun har valgt dig. Det synes jeg du skal fokusere på. Det er hos dig hun er nu. Dig hun elsker. Og dig hun har valgt. Du er nødt til at parkere den følelse der generer dig omkring det – og så fortælle dig selv, at hun er din nu. Det kan godt være at hun har prøvet lidt, men hun landede i dine arme, og dėr er hun blevet. Elsk det, i stedet for at hade fortiden. Den kan alligevel ikke ændres. Hun KAN IKKE gøre det om!

Mit råd til dig er, elsk hende! Elsk, at hun vågner i dine arme og at I har fundet hinanden. Elsk, at I kender hinanden, også de ting vi ellers normalt ikke rigtig fortæller en ny kæreste. Elsk, at hun er din kæreste nu, og at hun jo tydeligvis synes at du er den dejligste. Elsk, at I kan forme jeres fremtid sammen – og lad for Guds skyld historie være historie.

Du kan hvis du vil, du skal “bare” bestemme dig for det. Beslut dit fokus – og skub jalousien væk når den kommer snigende. Den er snu, men den er ikke din ven. Det er hun derimod – og hun elsker dig!

Jeg håber du kan bruge mit svar – og at kærligheden vinder.

Kærlig hilsen
Marie ♡