Sexlivet

Sexlivet - manglende sexlyst og problemer med sex og parforholdetSexlivet

I en parterapi, er det helt naturligt også at tale om sexlivet. Vi finder hurtigt ud af hvor meget tid vi skal bruge på det – og jeg graver som regel ikke mere i sexlivet og intimiteten, end aller højst nødvendigt. Ofte når et par kommer i terapi, er der dog desværre også kommet knas i sexlivet. Men det er klart, for tingene hænger sammen. Jeg oplever, at flere af mine klienter er frustrerede og bange for konsekvenserne, ved et svækket sexliv. Følelsen omkring emnet er individuel – og vil hos mig altid blive mødt med respekt.

Det er ofte når sex-lampen blinker rødt, at vi rigtigt opdager, at  der er noget helt galt. Det er dér vi bliver bange, for det er typisk sexlivet der gør od til kærester, og ikke bare venner.  Venner, der af vores gode hjerte også har skabt en familie. Det er netop sexlivet og det nære i intimiteten der gør hele forskellen! Så når vi opdager at det enten er væk – eller på vej væk, begynder lamperne at blinke – og så går vi i terapi. Derfor er emnet sex en betydelig del af en parterapi-session, i hvert fald indledningsvist.

Kunsten er, at finde ud af hvorfor sexlivet halter, og derfra arbejde med årsagen til problemet. Symptomet kan vise sig på mange måder. Eksempelvis manglende sexlyst – dysfunktion (kroppen agerer anderledes end vi er vant til, og vil ikke det, vi vil) – eller meget andet. Måske årsagen slet ikke relaterer til noget vi forestiller os har indflydelse på vores sexliv, og så er det særligt godt at få den knude lirket op. Der kan være flere årsager til at vi ikke trives med vores sexliv – og da sex er så grundliggende et behov for os, så duer det ikke hvis det får lov at halte for længe.